Magonc VándorTáborok 2019

2019. július 3-9. Bükk-Aggtelek • 2019. augusztus 9-15. Körösök mente

Magonc VándorTáborok 2019

a Magonc Alapítvány táborai a Bükkben és Aggteleken, illetve a Körös-mentén

Ha szeretnéd, hogy gyermeked…

R

A nyárból egy hetet töltsön országosan egyedülálló, különleges és vadregényes vándortáborokban;

R

Tapasztalati tanulással, bicikliháton vagy kenuban evezve ismerje meg hazánk lenyűgöző tájainak környezeti és kulturális értékeit;

R

Jó hangulatú közösségben hasonló érdeklődésű, új barátokra tegyen szert;

R

Biztonságban, de izgalmas kalandokban vegyen részt;

R

Környezettudatossága és önállósága növekedjen;

R

Gazdag élményekkel feltöltődve érkezzen haza;

…akkor jelentkezzetek most a Magonc VándorTáborokba!

Célunk egy olyan tábor megvalósítása, ahol az 5-8. osztályos táborozó gyermekek és a szervezők együttesen, a nagyvárosi környezettől távol, egy izgalmas vándortábor keretében ismerhetik meg Magyarország természeti és kulturális értékeit, a helyi népszokásokat és mesterségeket, megtanulják nem kártékony módon hasznosítani a természeti adottságokat és erőforrásokat, elsajátítják a tájékozódási ismereteket, mindeközben pedig egy jól működő, összetartó, szociális közösséget alakítanak ki.

Mire számíts a táborban?

A Magonc VándorTáborokat két turnusban, 2019. július 3-9. között Aggteleken és a Bükkben, illetve 2019. augusztus 9-15. között a Kőrösök mentén szervezzük meg. Az egy hetes táborok során a helyi természeti és kulturális értékek megismerése mellett számtalan szabadidős programmal és játékkal is készülünk.

A táborban a résztvevők a vándortábor jellegnek köszönhetően minden nap új tájakkal, új látványosságokkal találkozhatnak. Míg északon a vadregényes erdők, barlangok és szurdokok várják a biciklitúrázókat, addig a Körösök mentét választók a környék biciklis felfedezése után vízre szállnak, és kenuban teszik meg a tábor második felét. A táborokban a kenukat, evezőket és bicikliket, illetve a két közlekedési módhoz való biztonsági és alapfelszerelést is a szervezők biztosítják. A Körös menti útvonal végig sík terepen vezet, míg a Bükk-Aggteleki a tábor legmagasabb pontjáról indul, tehát itt sem kell sok emelkedőre számítani. Átlagos fizikummal 5. osztálytól mindkét turnus abszolút teljesíthető, élvezhető.

Délutánonként össztábori játékok, közösségépítő feladatok, vagy szabadon választható vendégelőadások és foglalkozások várnak a táborozókra, amik segítségével még jobban elmerülhetnek egy-egy témában. Hogy csak pár programot említsünk: lesz számháború, kreativitást fejlesztő kézműves foglalkozások, és tájfutás, ahol a táborozók próbára tehetik tájékozódási képességüket. A tábor napjait közös, tábortűz körüli beszélgetéssel, énekléssel, és az aznapi élmények felelevenítésével zárjuk.

Az idei év különlegessége, hogy a vándortábor jellegéből adódóan a résztvevők minden éjszakát egy következő állomáson, másik szálláson töltik majd. A szálláslehetőségek a két turnus során eltérőek. Az Aggtelek-Bükk turnusban a résztvevők hangulatos hegyi turistaházakban, 3-6 fős szobákban lesznek elszállásolva. A Kőrösök menti turnus résztvevői pedig nagyobb sátrakban, jurtákban alszanak majd, vízparti elhelyezkedéssel.

 

Ilyen élményekkel tértek haza korábbi táborozóink…

„Sziasztok kedves Lányok és Fiúk! Nagyon köszönöm a sok-sok munkát, amit a tábor szervezésébe és lebonyolításába fektettek. A gyermekem tavalyi élményei kifogyhatatlanok :)!! Hálás vagyok nektek, hogy vagytok.”
„Nemrégiben beszélgettünk, kinek mikor volt élete legjobb időszaka, mikor érezte magát legjobban… A fiam két rövid időszakot említett, amikor a legjobban érezte magát, a TERMIK Tábor volt az egyik.”
„Nagyon szeretem a tábort, mert mesés tájakon kirándulhatok, madarakat figyelhetek meg, fürödhetek a jéghideg patakban, énekelhetek a tűz mellett a többiekkel. A nyaramat nem is tudom elképzelni TERMIK nélkül :)!”

„Városi lányként egy csodálatos és teljesen új lehetőséget kaptam ettől a tábortól a természet megismerésére. Amikor tavaly először mentem, azt kérdeztem, hogy mi értelme van 10 napot nomád módra, sátrakban tölteni. Azután persze rájöttem, hogy a kérdés volt értelmetlen, nem pedig az a 10 nap!”

Kik vagyunk?

Lelkes fiatalok és fiatalos felnőttek, akik a szabadidejüket szívesen töltik természetjárással, környezeti és társadalmi ügyek tanulmányozásával vagy éppen megoldásával, és tudásunkat szívesen használjuk a következő generációk nevelésére, fejlődésük elősegítésére. Éppen ezért hoztuk létre 2008-ban a Magonc Alapítványt, ami idén tíz éve foglalkozik környezeti neveléssel. Az elmúlt évtizedben 140-150 fős nomád TERMIK Táboraink során ismertettük meg gyerekekkel hazánk jellegzetes tájait. Idei Magonc VándorTáborainkban ezt a hagyományt visszük tovább, idén először két turnusban, vándortáborok formájában.

Az előkészítés és lebonyolítás folyamán közreműködő személyek önkéntes formában segítik céljaink elérését, munkájukért semmilyen anyagi juttatásban nem részesülnek. A mindenkori „részvételi díjat” ennek megfelelően állapítjuk meg; tehát ez valójában nem más, mint hozzájárulás a gyermekek utazásához, étkezéséhez és a közös tábori felszereléshez.

 

Hogyan tovább?

t

Ha felkeltette érdeklődésed táborunk, a honlapon bővebb információt találsz – többek között – a tábor menetéről, a programokról és a vándortábor jelleg részleteiről is is.

w

Ha nem találsz kérdésedre választ a honlapon, kérjük keress minket a jobb oldalon látható központi elérhetőségeinken, vagy írj a Facebook-oldalunkra.

Ha pedig meggyőztünk, akkor jelentkezzetek most: