TT2017

avagy 2017-es nyári táborunk Tihanyban

A Magonc Alapítvány idei környezetvédelmi tábora ezúttal Tihanyban valósul meg, 2017. augusztus 19. és 27. között. A kilenc napos tábor során a helyi természeti és kulturális értékek megismerése mellett számtalan szabadidős programmal és játékkal, és persze balatoni fürdőzéssel is készülünk.

Az Alapítvány 2008 óta foglalkozik környezeti neveléssel, az elmúlt években 140-150 fős nomád TERMIK Táboraink során ismertettük meg gyerekekkel hazánk jellegzetes tájait. Bár a TERMIK idén elmarad, 2017 nyarára egy újszerű és jelen állás szerint egyszeri tábort szervezünk a Balaton partján, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park sajkodi erdei iskolájában.

A program neve egyszerűen TT2017, utalva a TERMIK Táboros kötődésre, illetve a tábor helyszínére: a Tihanyi-félszigetre.

A tábor határozottan nem TERMIK lesz, amit viszont garantálunk, az a termikes hangulat és az izgalmas programok. Szeretnénk megtartani a családias jelleget, a jó közösséget, a természetközeliséget, de elhagyjuk a klasszikusan nomád stílust, csökkentjük a létszámot, kicsit feljebb visszük a résztvevők életkorát, bővítjük a fókuszterületeket: a környezet és természet mellett hangsúlyosabb kultúra, társadalom, életmód.

Kiemelten fontosak lesznek az egész tábori közösséget bevonó tevékenységek, és bővítjük a szabadon választható programok, szabadidős elfoglaltságok kínálatát is. Egy, a TERMIK-nél könnyedebb, rugalmasabb programot képzelünk el, melyet minden résztvevő nagy élmény-, ám kis fáradtságfaktorral élhet meg.

Célunk, hogy minden résztvevő – tehát a gyerekek és a szervezőcsapat tagjai egyaránt – jól érezze magát, és eközben értékekkel gazdagodjon, fejlődjön, a mai kor kihívásainak megfelelően, a következő témák mentén:

  • környezet és ember,
  • hagyományok és modernitás,
  • közösség és egyén.

A tábor programjain környezeti és társadalmi kérdésekkel foglalkozunk, a leíró jellegű bemutatás mellett nagyon fontosnak tartjuk a problémafelvetést és a lehetséges fenntartható megoldási lehetőségek közös keresését-bemutatását is. Mindezeket interaktívan, élményközpontúan, holisztikus látásmóddal keretezzük.

Hogyan tovább?

  • Ha felkeltette érdeklődésed táborunk, a honlapon bővebb információt találsz – többek között – a tábor menetéről, a programokról és a szervezőkről is.
  • Ha nem találsz kérdésedre választ a honlapon, kérjük keress minket a jobb oldalon látható központi elérhetőségeinken, vagy írj a Facebook-oldalunkra.
  • Természetesen várjuk jelentkezésed a táborba, melyet ide kattintva azonnal, a honlapon keresztül is megtehetsz!

Partnerek, támogatók