Szervezőcsapat

A Magonc Alapítvány 2018-es, bodrogzugi táborának aktuális szervezőcsapata: szerepkörök, bemutatkozások és portrék.

Dobos Balázs

Dobos Balázs

1991-ben születtem Budapesten, de néhány évig egy Tisza-menti kis faluban laktam. A természet iránti érdeklődésem ekkor kezdett kialakulni, és ezt számos szakköri foglalkozás, kirándulás, és táborozás tovább fokozta. 13 évig jártam a Gödöllői Waldorf Iskolába, tanultam társadalomtudományokat az ELTE-n, jelenleg pedig főállásban a Greenpeace Magyarország online kommunikációs és adományszervezési menedzsere vagyok. Emellett önkéntesként a tábort is szervező Magonc Alapítvány elnökeként, valamint a hazai zöld civil szervezete koordinációs tanácsának tagjaként is tevékenykedem.

Farkas Boglárka

Farkas Boglárka

Gyerekkorom óta nagy rajongója vagyok a természetnek, állatoknak és madaraknak. Ehhez nagyban hozzájárul, hogy tizenhárom évig a Gödöllői Waldorf Iskolában tanultam, ahol sok lehetőség kínálkozott hétvégi kirándulásokra, illetve évekig egy természetismereti szakkör tagja is voltam. Végül nem ebbe az irányba tanultam tovább, társadalomtudósként diplomáztam a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, de már az egyetem alatt is környezetvédelmi újságíróként dolgoztam a Népszabadságnál. Jelenleg főállásban a Habitat for Humanity Magyarországnál dolgozom kommunikációsként, a szervezet utcára került embereket, családokat segít újra otthonhoz jutni. A munkám mellett a tábort szervező Magonc Alapítvány kuratóriumi titkáraként és a tábor önkéntes programfelelőseként munkálkodom, a tábor során pedig a „Ember és táj: Hagyományos élet a Bodrogközben” programot vezetem majd.

Kovács Borbála

Kovács Borbála

Gödöllőn nőttem fel, négy éve költöztem fel Budapestre és jelenleg is itt élek és dolgozok. A nagybetűs élet előtt közgazdaságtant és pénzügyet tanultam, először Pesten, utána pedig egy évig Skóciában. A matek mindig is nagyon közel állt hozzám, és igyekszem a barátaimmal is megszerettetni, hiába ellenkeznek. Körülbelül az egyetemmel együtt kezdődött a Magoncos pályafutásom, eddig öt nyári táborban voltam szervező. Legújabb hobbim a slackline-ozás, amiben lassan de biztosan (de főleg lassan) fejlődök. Szeretek sátrazni, koncertre járni, és fürdeni a Balatonban. Alig várom, hogy együtt táborozzunk!

Kovács Réka

Kovács Réka

A természet szeretete és​ ​tisztelete​ ​gyerekkorom óta életem meghatározó része: a Gödöllői Waldorf Iskolában ismerkedtem​ ​meg a környezeti nevelés alapjaival​ ​különböző foglalkozásokon, kirándulásokon keresztül, majd magától értetődő módon​ ​a Magonc Alapítvány kuratóriumi tagjaként én is elkezdtem kivenni a részem, és átadni a tudásom és lelkesedésem a fiatalabb generációknak. A Waldorf után elvégeztem az ELTE sportszervező szakát, majd néhány évet külföldön töltöttem nemzetközi tapasztalatot szerezve különböző szociális területeken. Jelenleg a Magyar Önkéntesküldő Alapítványnál dolgozom, ahol célunk, hogy minél több magyar fiatalnak biztosítsuk lehetőséget​ ​nemzetközi önkéntes programokban való részvételre. A munka mellett mesterszakos hallgató vagyok az ELTE társadalomtudományi karán, közösségi és civil tanulmányok szakon. Idén visszatérek szeretett tábori szerepkörömhöz, családfőként leszek a résztvevők társa, kísérője az izgalmas programok során.

Laurán Apolka

Laurán Apolka

Sziasztok! Laurán Apolkának hívnak, a TERMIK Táborból ismerősen csenghet a nevem, ugyanis már az elsőben, és a legutóbbi kilencedik táborban is részt vettem. 22 éve születtem, Gödöllőn nőttem fel, az ottani Waldorf iskolába jártam, majd a Török Ignác Gimnázium elvégzése után a Budapesti Corvinus Egyetemen folytattam tanulmányaim. Már sok-sok éve zenélek, szeretek kirándulni, mászni, biciklizni. Hamarosan találkozunk :)!

Szegfalvi Zsolt

Szegfalvi Zsolt

Kosdon, egy Vác melletti kis zsákfaluban lakó háromgyermekes családapa vagyok. A természet szeretetét főleg nagypapámmal tett kirándulásaim során szívtam magamba. Gépész-, hajógépészmérnök végzettségemmel, valamint világmegváltó célokkal a fejemben, felnőtt életemet fejlesztőmérnökként és középiskolai tanárként kezdtem. Dolgoztam trénerként multicégnél, majd kereskedőként Londonban, míg 2006-ban egy tudatos döntéssel a non-profit, civil szektor irányába fordultam. A Greenpeace magyar és regionális szervezeténél több mint 10 kalandos évet töltöttem, ebből 6 éven át vezettem a szervezetet. A környezetvédelem mellett az utóbbi években egyre inkább a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok felé fordult a figyelmem, mivel a magasabb rendű egyéni és társadalmi céljaink elérhetetlenek, amíg emberek százezrei érzik magukat létbizonytalanságban. Többek között ezért választottam mostani munkahelyemet a Habitat for Humanity Magyarországot mostani munkahelyemnek. Néhány évvel ezelőtt már szülőként, szervezőként átéltem a TERMIK Tábort és most nagy öröm ezen az új táboron dolgozni.