Sport / Életmód

Kirándulások, túrák:

A szabadidő hasznos és tartalmas eltöltése érdekében rendszeres kirándulásokat, tanulmányi utakat szervezünk. Ezeken részben az Országos Kéktúra szakaszait járjuk be, részben pedig hazánk nemzeti parkjaiba látogatunk el. A jó hangulatú, minden korosztályt és nem egyszer akár 100 főt is megmozgató kirándulásokon a résztvevők személyesen, a gyakorlatban ismerhetik meg természeti és kulturális értékeinket. Az Országos Kéktúrán, illetve a teljesítménytúrákon a táj szépsége mellett a jó társaság és a bejárásért kapott díjak is motiválják a lelkes természetjárókat.

Falmászás, sziklamászás:

2005 óta kisebb megszakításokkal, Mayer Zsolt vezetésével falmászó szakkört működtettünk Gödöllőn, melynek foglalkozásain a testedzés mellett az önmagukra és egymásra való odafigyelést, valamint a folyamatos koncentráció és összpontosítás képességét is megtanulhatják a résztvevők. A szakkör indulása óta jelentős volt a fejlődés a mászófalon; mind a gyerekek ügyessége, mind a fal mérete és minősége tekintetében. Ez a fejlődés a szülők keze munkáját is dicséri, akik segítségével egy áthajlással is sikerült a falat kiegészíteni.

Egészséges életmód egyéb programjainkon is!

Az egészséges életmód népszerűsítése természetesen megjelenik egyéb programjainkban, például a nyári TERMIK Táborban is. Úgy gondoljuk, hogy a személyiség formálódásában fontos szerep jut az egészséges életmód kialakításának. Ezért van szükség a mindennapi mozgásra is. A táborban  délutáni játékok túlnyomórészt aktív, mozgással, többször futással járó elemekből állnak, egyes délelőtti szakmai programok során komoly túrákat tesznek a résztvevők, a reggeli friss ébredést és a nap feladataira való ráhangolódást pedig – fakultatív – reggeli torna segíti.

Korfball:

A korfball egy koedukált csapatjáték, ahol labdavezetés nélkül, azaz gyors passzok és dobások segítségével kell a labdát egy 3,5 méter magas kosárba dobni. Együttműködésben hazánk legrégebbi klubjával, az 1989-ben alakult Gödöllői Korfball Klubbal, 2010 és 2013 között díjmentes edzéseket szerveztünk a Gödöllői Waldorf Iskola tornatermében, általános iskolás gyermekek részére. A csapat több évig eredményesen szerepelt az országos korosztályos bajnokságokban.

 

Partnerek, támogatók