Szervezők

A Magonc Alapítvány 2017-es, tihanyi táborának aktuális szervezőcsapata: szerepkörök, bemutatkozások és portrék.

Bilej Kornélia

Bilej Kornélia

Szakmai programos

Sziasztok! 2015-ben csöppentem bele először a TERMIK Táborba mint túlélő szaki, azt követően pedig a cselekvő környezetvédelem témaköréért voltam felelős. Idén is izgalmas témát kaptam, ugyanis a környezetvédelemről és civil társadalomról beszélgetünk majd. Környezetvédő aktivista vagyok 2010 óta, és közben a Greenpeace Magyarországnál dolgozom. Szabadidőmben igyekszem minél több időt a természetben tölteni kutyámmal, bármikor szívesen nézünk elébe egy hosszabb túrának vagy érdekes kihívásnak. Az idei tábor nagyon különleges lesz, remélem találkozunk, és ígérem, hogy nem fogsz unatkozni :)!

Borgulya Gizella

Borgulya Gizella

Csoportvezető

Sziasztok! Az én nevem Kárpáti-Borgulya Gizella. 2011 óta minden évben részt veszek a TERMIK Táborban, hol szaki, hol mami vagyok. Idén ismét mami leszek. Gombász szakellenőrként, valamint gyógy- és fűszernövény termesztőként igyekszem átadni a tapasztalataimat, annak érdekében, hogy a táborlakók megtudják: az erdő-mező tisztelete és ismerete hogyan gazdagíthatja az otthoni fazekat, patikát és mitől óvakodjunk. Nagyon várom az idei nem szokványos tábort, remélem, találkozunk!

Dobos Balázs

Dobos Balázs

Szakmai programos

1991-ben születtem Budapesten, de néhány évig egy Tisza-menti kis faluban laktam. A természet iránti érdeklődésem ekkor kezdett kialakulni, és ezt számos szakköri foglalkozás, kirándulás, és táborozás tovább fokozta. 13 évig jártam a Gödöllői Waldorf Iskolába, tanultam társadalomtudományokat az ELTE-n, jelenleg pedig főállásban a Greenpeace Magyarország online kommunikációs és adományszervezési menedzsere vagyok. Emellett önkéntesként a tábort is szervező Magonc Alapítvány elnökeként, valamint a hazai zöld civil szervezetek koordinációs tanácsának tagjaként is tevékenykedem. A táborban a természet és ember kapcsolatát boncolgató „Kultúrtájak” szakmai programot fogom tartani.

Farkas Boglárka

Farkas Boglárka

Szakmai programos

Gyerekkorom óta nagy rajongója vagyok a természetnek, állatoknak és madaraknak. Ehhez nagyban hozzájárul, hogy tizenhárom évig a Gödöllői Waldorf Iskolában tanultam, ahol sok lehetőség kínálkozott hétvégi kirándulásokra, illetve évekig egy természetismereti szakkör tagja is voltam. Végül nem ebbe az irányba tanultam tovább, társadalomtudósként diplomáztam a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, de már az egyetem alatt is környezetvédelmi újságíróként dolgoztam a Népszabadságnál. Jelenleg főállásban a Habitat for Humanity Magyarországnál dolgozom kommunikációsként, a szervezet utcára került embereket, családokat segít újra otthonhoz jutni. A munkám mellett a tábort szervező Magonc Alapítvány kuratóriumi titkáraként és a tábor önkéntes programfelelőseként munkálkodom, a tábor során pedig a „Hagyományok és modernitás a Tihanyi-félszigeten” programot vezetem majd.

Fehér Ajándok

Fehér Ajándok

Csoportvezető

Sziasztok! A nevem Fehér Ajándok, 19 éves vagyok; egyetemi hallgató vagy inkább „halogató” :). Emellett igyekszem nyitott lenni a világra, szeretem kipróbálni magam, legyen szó a sportokról, zenélésről, színházról vagy bármi egyéb komoly és komolytalan dologról. Szeretek olyan működő közösségekben lenni, ahol a közös gondolkodás és a tevékeny együttlét értéket teremt. Ha ezt természeti környezetben és jó hangulatban tehetem meg, akkor minden lehetőség adott, a többi csak rajtam/rajtunk múlik. Szerintem így lesz ez nyáron a Tihanyi-félszigeten is. Remélem találkozunk a táborban!

Kiss Máté

Kiss Máté

Logisztika-felelős

Sziasztok! Kiss Máté vagyok, de engem sokan már csak Máteuszként ismernek. Már kisgyermek koromban is nagyon szerettem járni a természetet, melyre 2010 óta még több lehetőségem van, ugyanis ekkor ismerkedtem meg a Magonc Alapítvánnyal. Az utazás szeretetét és az új dolgok megismerése iránti vágyamat a szüleim táplálták belém. Mindez nagy kihatással volt életem eddigi szakaszára, és valószínűleg még nagyobb hatással lesz az elkövetkezendőre. A középiskolai tanulmányaimat idén májusban fejezem be, és ezután turisztikai szervezést, értékesítést szeretnék tanulni. A táborban a beszerző, logisztikai-felelős szerepét fogom betölteni.

Kovács Réka

Kovács Réka

Szakmai programos

A természet szeretete és a környezeti nevelés gyerekkorom óta életem meghatározó része: a Gödöllői Waldorf Iskolában neveltek a természet tiszteletére különböző foglalkozásokon, kirándulásokon keresztül, majd magától értetődő módon a Magonc Alapítvány kuratóriumi tagjaként én is elkezdtem kivenni a részem, és átadni a tudásom és lelkesedésem a fiatalabb generációknak.  A Waldorf után elvégeztem az ELTE sportszervező szakát, majd néhány évet külföldön töltöttem nemzetközi tapasztalatot szerezve különböző szociális területeken. Jelenleg a Magyar Önkéntesküldő Alapítványnál dolgozom, ahol célunk, hogy minél több magyar fiatalnak biztosítsuk lehetőséget külföldi önkéntes programokban való részvételre. A táborban visszatérek eredeti végzettségemhez, ahol egy aktív szakmai programon különböző, természetben űzhető sportokkal ismerkedünk és barátkozunk meg a gyerekekkel.

Kozma Eszter

Kozma Eszter

Csoportvezető

Szeptember óta élek Grazban, és tanulok az ottani Frei Waldorf Schule-ban. Kéthetente a családommal és az otthoni barátaimmal töltöm a hétvégém Szombathelyen. Mindannyian egyensúlyozunk, próbálgatjuk „szárnyainkat”. Szerencsés vagyok, mert óvoda óta biztonságos közegben, a Waldorfban tehettem ezt. Kevés sport, hobbi van, amit még nem próbáltam. Jenleg aktívan kosarazom, szeretek utazni, kirándulni, síelni, énekelni és tanulni, pontosabban tudni. Hihetetlen nagy és érdekes a világ. Keresem az élhető, izgalmas, fenntartható és természetesen boldog életutat. Hiszek a közösség, az ember és természet erejében. Értékes napok várnak ránk Tihanyban!

Laurán Apolka

Laurán Apolka

Szabadidős programok felelőse

Sziasztok! Laurán Apolkának hívnak, a TERMIK Táborból ismerősen csenghet a nevem, ugyanis már az elsőben, és a legutóbbi kilencedik táborban is részt vettem. 22 éve születtem, Gödöllőn nőttem fel, az ottani Waldorf iskolába jártam, majd a Török Ignác Gimnázium elvégzése után a Budapesti Corvinus Egyetemen folytattam tanulmányaim. Már sok-sok éve zenélek, szeretek kirándulni, mászni, biciklizni, és természetesen a Balaton környékén élvezni a nyarat! Jelenleg Berlinben vagyok önkéntes egy bölcsődében, de ne aggódjatok, a tábor idejére én is visszatérek Magyarországra, pontosabban egyetlen és egyben legszebb félszigetére, a Tihanyi-félszigetre! A TT2017-ben a szabadidős programokért leszek felelős, úgyhogy ha minden igaz, sok móka és kacagás vár minden táborlakóra! Hamarosan találkozunk :)!

Leidinger Árpád

Leidinger Árpád

Szabadidős/délutáni programos

Sziasztok! Leidinger Árpádnak hívnak. Gyerekkorom óta a sport és a természetjárás határozta/határozza meg az életem. Jelenleg egy ökofaluban lakom. Szeretek írogatni, meséket novellákat. A TERMIK táborok során többször voltam családfő és szaki is. A 2017-es táborban délutáni/szabadidős programos leszek.

Varga Bence

Varga Bence

Csoportvezető

Partnerek, támogatók