XIV. TERMIK Tábor 2024
2024. július 1. – 10. • Bakonyszentlászló, Öreg-dellő
XIV. TERMIK Tábor 2024
2024. július 1. – 10. • Bakonyszentlászló, Öreg-dellő
XIV. TERMIK Tábor 2024
2024. július 1. – 10. • Bakonyszentlászló, Öreg-dellő
XIV. TERMIK Tábor 2024
2024. július 1. – 10. • Bakonyszentlászló, Öreg-dellő
XIV. TERMIK Tábor 2024
2024. július 1. – 10. • Bakonyszentlászló, Öreg-dellő
XIV. TERMIK Tábor 2024
2024. július 1. – 10. • Bakonyszentlászló, Öreg-dellő
XIV. TERMIK Tábor 2024
2024. július 1. – 10. • Bakonyszentlászló, Öreg-dellő
XIV. TERMIK Tábor 2024
2024. július 1. – 10. • Bakonyszentlászló, Öreg-dellő
XIV. TERMIK Tábor 2024
2024. július 1. – 10. • Bakonyszentlászló, Öreg-dellő
XIV. TERMIK Tábor 2024
2024. július 1. – 10. • Bakonyszentlászló, Öreg-dellő
XIV. TERMIK Tábor 2024
2024. július 1. – 10. • Bakonyszentlászló, Öreg-dellő

A 2024-es TERMIK Tábor nyilvános jelentkezési időszaka január 6-ától kezdetét vette. Szeretettel várjuk a jelentkezéseket a férőhelyek megteléséig :).

Gyakori kérdések (GYIK)

Az alábbiakban összegyűjtöttük és megválaszoltuk a TERMIK Táborban való részvétellel és a tábori élettel kapcsolatos leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

Jelentkezéssel, befizetéssel kapcsolatos kérdések:

Hogyan tudok jelentkezni a táborba?

Amennyiben rendelkezel interneteléréssel, a jelentkezés legegyszerűbb módja az ide kattintva elérhető online jelentkezési ív kitöltése. Az internetes jelentkezés nem igényel semmilyen különleges ismeretet. A gyermek tulajdonságaira, viselkedésére vonatkozó szülői kérdőív kitöltésével együtt tapasztalataink szerint kb. 15 perc alatt megoldható. A 2013-as évtől kezdve a jelentkezés részeként egy pár soros „motivációs levelet” is kérünk a leendő táborozóktól, ebben saját szavaikkal kell leírni azt, hogy miért jelentkeznek táborunkba, illetve mi az, ami a tábor programjai közül leginkább érdekli őket.

Ha bármilyen okból nem szeretnél online jelentkezni, elérhetőségeinken igényelheted a kinyomtatható, és postán visszaküldhető papír-alapú jelentkezési lapot. Postacímünk: 1063 Budapest, Szinyei Merse u. 12. I/13. Központi telefonszámunk: +36 20 469 0512. E-mail címünk: [email protected].

A jelentkezés előtt kérjük, feltétlenül ismerkedjetek meg táborunk jellegével, a tábori élet menetével és sajátosságaival honlapunk vonatkozó menüpontjaiban, vagy az ide kattintva elérhető meghívó és szülői tájékoztató segítségével.

Ki jelentkezhet a táborba táborozónak?

Elsősorban olyan 10-14 éves gyermekeket várunk, akik nyitottak a természet értékeire és szeretnének 10 napot jó közösségben, nomád körülmények között, érdekes természetismeri, néprajzi és közösségépítő programokon eltölteni. A táborbeli részvételhez semmilyen előzetes szakmai tudás nem szükséges, de a tábor jellege miatt nem árt, ha a jelentkező tud és szeret alkalmazkodni a nomád körülményekhez, illetve korához képest megfelelően önálló és megbízható.

Természetesen nem kizáró ok, ha a jelentkező kicsit kilóg a célkorosztályból, vagy ha nem volt még nomád táborban; ez esetben azonban külön egyeztetés  szükséges a szervezőcsapattal. Ilyenkor a jelentkezési lap részét képező kérdőívre adott válaszok alapján mi keresünk fel Titeket a megadott elérhetőségeken, ezen felül semmilyen más teendő nem szükséges. Amennyiben a gyermek 9 évnél fiatalabb vagy 15 évnél idősebb, kérjük, jelentkezés előtt mindenképp egyeztessetek velünk az [email protected] címen.

Mennyi a tábor részvételi díja?

Táborunkban nincs klasszikus értelemben vett „részvételi díj”. A 10 napos tábor során az étkezéshez, programokhoz, közös felszereléshez való hozzájárulás idei, egy főre jutó összege 2024-ben legalább 50 000 Ft, amely idén az útiköltséget is tartalmazza.

A szervezők mind az előkészítés, mind a lebonyolítás során önkéntesen, díjazás nélkül, saját szabadidejük vagy munkahelyi szabadságuk rááldozásával dolgoznak a táborért. A fentiek szellemében tehát táborunk nonprofit, a befizetett összeget teljes egészében a tábor költségeire fordítjuk.

Táborunk nonprofit jellege, a folyamatosan amortizálódó közös felszerelés és a mindinkább apadó pályázati források évről évre egyre nehezebbé teszik a TERMIK Tábor megfelelő minőségű lebonyolítását. Fontosnak érezzük, hogy a táborban minél inkább megbízható, egészséges alapanyagokból készült ételeket fogyasszunk, így az élelmiszereken semmiképp nem szeretnénk spórolni.

Akinek anyagi lehetőségei engedik, kérjük járuljon hozzá a tábor megvalósításához azzal, hogy a minimálisnál nagyobb összegű részvételi díjat fizet be. Már pár ezer forint is lényegesen könnyebbé, komfortosabbá tudja tenni a tábori mindennapokat, valamint emelheti a szakmai és közösségi programok színvonalát! Szintén segítséget jelent, ha a részvételi díjat minél hamarabb, egy összegben fizetik be, hiszen év közben is számos költség terheli a tábor kasszáját (eszközbeszerzés, irodai költségek).

A 2010-es évtől kezdve létrehoztunk egy „szociális alapot”, melyből a hátrányos anyagi helyzetű családokból jelentkező gyermekek részvételi díját csökkenteni tudjuk. Lehetőségeink elég behatároltak, ezért csak korlátozott számban és mennyiségben tudunk kedvezményt adni. Amennyiben igénybe szeretnétek venni ezt a lehetőséget, kérjük jelezzétek az igényt az online jelentkezési ív megfelelő mezőjében.

Hogyan és mikor tudom befizetni az összeget?

A részvételi hozzájárulást a tábort szervező alapítványnak kérjük eljuttatni, az alábbi lehetőségek szerint:

1) Online bankkártyás fizetés, a jelentkezés elfogadásáról szóló e-mailben megadott egyedi linken.

2) Banki átutalás, a 16200216-17059381-00000000 (MagNet Bank, Magonc Alapítvány) számlaszám javára.

3) Banki befizetés (ha nem rendelkeztek bankszámlával), szintén a 16200216-17059381-00000000 (MagNet Bank, Magonc Alapítvány) számlaszám javára.

A befizetés preferált módja a tábort szervező alapítvány támogatása, ezért kérjük, átutalás vagy banki befizetés esetén csak a Támogatás szó és a táborozó neve szerepeljen a közlemény rovatban.

Amennyiben semmiképp nem tudjátok megoldani a fizetést a fenti lehetőségek szerint, lépjetek velünk kapcsolatba személyesen! A befizetett összegről igény szerint igazolást állítunk ki (közhasznú szervezet támogatásának igazolása).

Befizetési határidők:

Első részlet: a jelentkezés elfogadásától számított 2 hét. Második részlet: 2024. május 30.

Szeretnék segítő/szervező lenni, vagy tudnám anyagilag, eszközökkel, alapanyagokkal támogatni a tábort! Mit tegyek?

Először is: köszönjük a felajánlást :)! Ilyen esetben kérjük, lépj velünk kapcsolatba a [email protected] e-mail címen, vagy a +36-20-469-0512-es telefonszámon. A szervezőcsapat legnagyobb része adott, de minden évben szükségünk lehet új emberekre (lásd a Szervezők menüpont esetleges hiányos sorait). A segítő szerepkör általában a tábor célkorosztályából kinőtt, de a táborban táborozóként legalább egyszer részt vett fiatalokat jelenti. Mindig lehetőség és szükség van viszont a táborépítésen való segítségre (a fizikai, és szellemi/kreatív munka egyaránt elkél), vagy a tábor során pár órás „extra” foglalkozások levezetésére (pl. íjászat, madárgyűrűzés, előadások, néptánc, stb).

A pénzügyi segítséget, a tábor jellegéhez illeszkedő tárgyi adományokat, illetve az ételekhez szükséges alapanyag-felajánlásokat mindig szívesen fogadjuk, és a gyerekek nevében is nagyon köszönjük mindenkinek, aki ilyen módon segíti táborunk sikeres megrendezését!

Aki a fentiek szerint anyagilag is hozzá tud járulni a tábor fejlesztéséhez, annak adományát a 16200216-17059381-00000000 (MagNet Bank, Magonc Alapítvány) számlaszámra várjuk.

A tábori élettel kapcsolatos kérdések:

A tábor előtt van lehetőség személyes találkozóra, ismerkedésre?

Szervezett keretek között az évvégi iskolai programok, az ország minden tájáról érkező résztvevők és a szervezők tábor előtti elfoglaltsága miatt közvetlenül a tábor előtt nem szoktunk „össztábori” találkozókat tartani. Ha azonban erre akár szülői, akár táborozói igény mutatkozik, előzetes egyeztetés alapján természetesen lehetőség van személyes találkozóra és beszélgetésre a főszervezőkkel!

Év közben viszont rendszeresen tartunk programokat, kirándulásokat, ezeken természetesen meg lehet ismerkedni a tábor egyes szervezőivel is. Ezekről az alkalmakról a következő kérdésnél olvashatsz bővebben.

A táboron kívül milyen évközi programokat tartotok?

A tábor után – egy szeptember eleji hétvégén – tábortalálkozót rendezünk, amelynek első estéjén a szülők és egyéb érdeklődők számára is nyitott diavetítéses élménybeszámolót tartunk, másnap délelőtt pedig a táborozókkal elevenítjük fel a tábor legnépszerűbb játékait.

Ezen kívül általában évszakonként szervezünk egy-egy, maximum 2 napos kirándulást is, amelyen olykor csak a táborozók vehetnek részt, de évente több alkalom nyitott a szülők, rokonok részvételére is. Ezeket általában Budapest-környéki, vagy a fővárostól tömegközlekedéssel max. 1,5 óra alatt megközelíthető helyszíneken tartjuk.

A 2020-21-es években a koronavírus-járványhelyzet miatt évközi találkozóinkat sajnos nem tudjuk a fentiek szerint megrendezni. A járványhelyzet reményeink szerinti enyhülésével 2021 tél végén 1 napos, Budapest környéki kirándulást, tavasszal pedig 2-3 napos vidéki „minitábort” tervezünk. Ezekről Facebook-oldalunkon tájékozódhattok, a táborba jelentkezőket pedig természetesen e-mailben is értesíteni fogjuk.

Hogyan készülnek a szervezők az esetleges vészhelyzetek kezelésére (időjárás, baleset, táborozó eltűnése)?

A vészhelyzeti protokollokat a Szervezeti és Működési Szabályzatunk tartalmazza egységes szerkezetben, de innen is letölthetitek őket témakörönkénti csoportosításban:

Meglátogathatom gyermekemet a tábor alatt?

Táborunkban nagy szerepet kap az a törekvés, hogy az adott közösség keretei között önállóan vagy a többi jelenlévővel együttműködve, de külső segítség nélkül oldjuk meg a feladatokat, tudjunk boldogulni. Erre a célra és a napi programmenet zavartalanságára való tekintettel kérünk Titeket, hogy ne látogassátok gyermeketeket a tábor során. Ráadásul a többi táborozóval szemben sem igazságos, ha némelyik gyermeket meglátogatják a szülei, míg másokat nem.

Milyenek a tábori életmenet szabályai? Mit tehetnek meg a gyermekek és mit nem?

Úgy gondoljuk, hogy a táborban az otthon megszokotthoz képest semmi különlegeset nem várunk el a gyermekektől, ezért még soha nem volt szükség különösebb fegyelmezésre, precíz szabályokra és rendőrködésre, ne adj’ Isten egy táborozó hazaküldésére. Mindazonáltal a tábor céljaira és jellegére tekintettel különös figyelmet szentelünk az összes résztvevő természetbarát tábori életvezetésének ösztönzésére. Mivel a tábor környéke nincs elkerítve, mindig pontosan kijelöljük a táborhely határait és világossá tesszük, hogy azokon csak a tábori programok keretében, vagy szervezői felügyelettel lehet kilépni.

Nem tartjuk kívánatosnak a túlszabályozást, de a mindenki számára egyértelmű, biztos információforrás szükségessége miatt elkészítettük az általános viselkedési normákat és a tábori létesítmények használatának szabályait magában foglaló dokumentumot, melyet vázlatosan ismertetünk a tábor elején, és amely letölthető ide kattintva.

Szabad mobiltelefont vinni a táborba? A szervezők kapcsolatba tudnak velem lépni, ha bármi gond lenne? Tudok gyermekemnek valahogy üzenni?

Az eddigi tapasztalatok alapján idén is felhívjuk a figyelmet arra, hogy a mobiltelefonok és egyéb elektromos kütyük táborba hozatala nem megengedett, mert ezek használata rendkívül illúzióromboló, és ellentétes egy nomád tábor szemléletével! A természet közelsége, csiripelő madarak, zöld rét, érdekes és szinte folyamatos programok – nincs itt szükség elektronikus szórakoztató eszközökre, telefonra. Amennyiben a tábori programok során telefont, mp3 lejátszót, vagy egyéb elektromos „ketyerét” látunk a gyermekeknél, az adott eszközt elvesszük és csak a tábor után adjuk vissza a pályaudvaron, a szülőknek.

A szervezők szükség esetén kapcsolatba tudnak Veletek lépni, illetve a közeli faluban minden nap elolvassuk majd a tábori telefonra érkező szöveges üzeneteket. Kérjük, csak indokolt és fontos esetben írjatok, mert a szervezőknek nincs kapacitásuk arra, hogy napi szinten minden üzenetet átadjanak a gyerekeknek. A tábor során néhány naponta fotókkal illusztrált helyzetjelentést adunk a Facebookon, illetve ha egy táborozónak komoly honvágya vagy bármely egyéb problémája van a táborban, természetesen szükség esetén külön felvesszük a kapcsolatot az érintett szülőkkel.

Kapcsolat

Központi telefon:
+36 20 469 0512

Postacím:
1063 Budapest, Szinyei Merse u. 12. I/13.

E-mail:
[email protected]