Kultúra / Határon túl

Fiatalok Lendületben, kulturális sokszínűség:

Francia partnerszervezetünkkel (Association AVRILl) évente 5-10 magyar fiatalnak biztosítunk lehetőséget arra, hogy az EU-s “Fiatalok Lendületben” program keretében ifjúsági cseréken vegyenek részt; a biodiverzitás, a vizes élőhelyek védelme, és a kulturális sokszínűség témaköreiben. A programban szervezetünknek köszönhetően résztvevő magyar fiatalok hatékony munkavégzéssel, segítőkészséggel és örökös jókedvvel a Magonc Alapítvány és Magyarország jó hírét öregbítetíik, ami a táborok végeztével átvett uniós „nemzetközi diák-diplomákon” (Youth Pass) is megnyilvánul.

Határon túli magyarok:

Alapítványunk határon túli magyar társadalmi szervezetekkel közösen erdélyi és anyaországi cserelátogatásokat szervez 50-60 fős ifjúsági csoportoknak. A látogatások során erdélyi magyar gyerekek ismerkednek szervezésünkben Gödöllő, Budapest vagy éppen a Balaton-felvidék értékeivel, az erdélyi látogatások során pedig nekünk nyílik lehetőségünk alkalmanként 50 anyaországi fiatallal arra, hogy megismerjük Gyimesfelsőlok és környéke, illetve egész Erdély nevezetességeit. Kinntartózkodásaink során a természeti és kulturális értékek megismerése mellett a helyi épített környezet, valamint a sport és a kikapcsolódás is szerepet kap. Ezek a látogatások a személyes élmények mellett lehetőséget teremtenek a kulturális-szociális tapasztalatcserére és a határon túliak helyzetének jobb megismerésére.

Karítatív tevékenység:

Karitatív programunk élelmiszer és ruházati cikkekkel, valamint díjmentes egészségügyi (fogászati) szolgáltatással támogatja az erdélyi gyermekotthonokat, illetve a hazai vörösiszap- és árvízkárosultakat.

 

Partnerek, támogatók