Bodorka Tábor

a Magonc Alapítvány 2018-as nyári tábora a Bodrogzugban

Ha szeretnéd, hogy gyermeked…

R

A nyárból 8 napot töltsön országosan egyedülálló, különleges és vadregényes természeti környezetben;

R

Tapasztalati tanulással ismerje meg hazánk egy lenyűgöző tájának környezeti és kulturális értékeit;

R

Jó hangulatú közösségben hasonló érdeklődésű, új barátokra tegyen szert;

R

Biztonságban, de izgalmas kalandokban vegyen részt;

R

Környezettudatossága és önállósága növekedjen;

R

Gazdag élményekkel feltöltődve érkezzen haza;

…akkor jelentkezzetek most a Bodorka Táborba!

Célunk egy olyan tábor megvalósítása, ahol a 11-15 éves táborozó gyermekek és a szervezők együttesen, a nagyvárosi környezettől távol ismerhetik meg a táborhely környékének élővilágát, a helyi népszokásokat és mesterségeket, megtanulják nem kártékony módon hasznosítani a természeti adottságokat és erőforrásokat, elsajátítják a tájékozódási ismereteket, mindeközben pedig egy jól működő, összetartó, szociális közösséget alakítanak ki.

Mire számíts a táborban?

A Bodorka Tábort 2018. július 1. és 8. között rendezzük meg a Bodrogzug szívében, Zalkodon. A nyolc napos tábor során a helyi természeti és kulturális értékek megismerése mellett számtalan szabadidős programmal és játékkal is készülünk.

A táborban a résztvevők 13 fős „családokba” lesznek beosztva, a családtagok együtt vesznek részt a tábor magját képező három szakmai délelőttön. Ezeken a programokon a résztvevők megismerik a Bodrogzug természeti és kulturális értékeit, a vizes élőhelyek sajátosságait, a helyi emberek régi és mai életét, valamint egy kalandos kenutúra során az aktív életmód előnyeit és fontosságát.

Délutánonként össztábori játékok, közösségépítő feladatok, vagy szabadon választható vendégelőadások és foglalkozások várnak a táborozókra, amik segítségével még jobban elmerülhetnek egy-egy témában. Hogy csak pár programot említsünk: lesz számháború, kreativitást fejlesztő kézműves foglalkozások, és tájfutás, ahol a táborozók próbára tehetik tájékozódási képességüket. Egy-egy napon az egész tábor útra kel, Sárospatak és a Zemplén értékeit felfedezni egy közös túra során. A tábor napjait közös, tábortűz körüli beszélgetéssel, énekléssel, és az aznapi élmények felelevenítésével zárjuk.

Táborunk nomád jellegű, ami azt jelenti, hogy Zalkod falu szélén, egy kis vízfolyás fövenyes partján felállított sátrakban alszunk, az ételek egy részét magunknak állítjuk elő a szervezők által előre megépített szabadtéri konyhában, „pottyantós” wc-ink lesznek, és egy fürdősátrunk, ahol a nap melegítette vízzel, lavórok segítségével mosakodhatunk.

 

Ilyen élményekkel tértek haza korábbi táborozóink…

„Sziasztok kedves Lányok és Fiúk! Nagyon köszönöm a sok-sok munkát, amit a tábor szervezésébe és lebonyolításába fektettek. A gyermekem tavalyi élményei kifogyhatatlanok :)!! Hálás vagyok nektek, hogy vagytok.”
„Nemrégiben beszélgettünk, kinek mikor volt élete legjobb időszaka, mikor érezte magát legjobban… A fiam két rövid időszakot említett, amikor a legjobban érezte magát, a TERMIK Tábor volt az egyik.”
„Nagyon szeretem a tábort, mert mesés tájakon kirándulhatok, madarakat figyelhetek meg, fürödhetek a jéghideg patakban, énekelhetek a tűz mellett a többiekkel. A nyaramat nem is tudom elképzelni TERMIK nélkül :)!”

„Városi lányként egy csodálatos és teljesen új lehetőséget kaptam ettől a tábortól a természet megismerésére. Amikor tavaly először mentem, azt kérdeztem, hogy mi értelme van 10 napot nomád módra, sátrakban tölteni. Azután persze rájöttem, hogy a kérdés volt értelmetlen, nem pedig az a 10 nap!”

Kik vagyunk?

Lelkes fiatalok és fiatalos felnőttek, akik a szabadidejüket szívesen töltik természetjárással, környezeti és társadalmi ügyek tanulmányozásával vagy éppen megoldásával, és tudásunkat szívesen használjuk a következő generációk nevelésére, fejlődésük elősegítésére. Éppen ezért hoztuk létre 2008-ban a Magonc Alapítványt, ami idén tíz éve foglalkozik környezeti neveléssel. Az elmúlt évtizedben 140-150 fős nomád TERMIK Táboraink során ismertettük meg gyerekekkel hazánk jellegzetes tájait. Idei Bodorka Táborunkban ezt a hagyományt visszük tovább, ezúttal egy kisebb létszámú tábort szervezünk a Dió-ér zöld partján lévő táborhelyre, Zalkod határába, a Bodrogzug szívébe.

Az előkészítés és lebonyolítás folyamán közreműködő személyek önkéntes formában segítik céljaink elérését, munkájukért semmilyen anyagi juttatásban nem részesülnek. A mindenkori „részvételi díjat” ennek megfelelően állapítjuk meg; tehát ez valójában nem más, mint hozzájárulás a gyermekek utazásához, étkezéséhez és a közös tábori felszereléshez.

 

Hogyan tovább?

t

Ha felkeltette érdeklődésed táborunk, a honlapon bővebb információt találsz – többek között – a tábor menetéről, a programokról és a szervezőkről is.

w

Ha nem találsz kérdésedre választ a honlapon, kérjük keress minket a jobb oldalon látható központi elérhetőségeinken, vagy írj a Facebook-oldalunkra.

Ha pedig meggyőztünk, akkor jelentkezzetek most: