Magonc VándorTábor 2023

2023. augusztus 8-14. Bükk – Upponyi-szoros – Aggteleki-hegység

Magonc VándorTábor 2023

2023. augusztus 8-14. Bükk – Upponyi-szoros – Aggteleki-hegység

Magonc VándorTábor 2023

2023. augusztus 8-14. Bükk – Upponyi-szoros – Aggteleki-hegység

Magonc VándorTábor 2023

a Magonc Alapítvány kerékpáros vándortábora a Bükkben és Aggtelek környékén

Ha szeretnéd, hogy gyermeked…

R

Töltsön a nyárból egy hetet országosan egyedülálló, különleges és vadregényes tájak, környezeti és kulturális értékek megismerésével;

R
Mozogjon, fizikai állóképessége növekedjen, sajátítsa el a biztonságos (kerékpáros) közlekedés fortélyait;
R

Jó hangulatú közösségben, hasonló érdeklődésű, új barátokra tegyen szert;

R

Biztonságban, de izgalmas kalandokban vegyen részt;

R

Környezettudatossága és önállósága növekedjen;

R

Gazdag élményekkel feltöltődve érkezzen haza;

…akkor jelentkezzetek most a Magonc VándorTáborba!

Ezúttal egy bringás vándortáborba hívunk, ahol a napi távok teljesítése közben megismerjük a Bükk és környéke egyedülálló természeti és kulturális értékeit, ahol a résztvevők állóképessége és szociális érzéke fejlődik, elsajátítják a tájékozódáshoz és biztonságos közlekedéshez szükséges ismereteket, mindeközben pedig egy jól működő, összetartó közösséget alakítanak ki.

Mire számíts a táborban?

Az idei bringás vándortábort egy turnusban, 2023. augusztus 8-14. között a Bükköt, az Upponyi-szorost az Aggteleki-hegységet is érintő útvonalon szervezzük meg. Az egy hetes tábor során a helyi természeti és kulturális értékek megismerése mellett szabadidős programokkal és játékokkal is készülünk.

A táborban a résztvevők a vándortábor jellegnek köszönhetően minden nap új tájakkal, új látványosságokkal találkozhatnak. Ritkán látott, egyedi hangulatú táj, dombok, fennsíkok, lankák, hűsítő tavak, festői környezet, érintetlen erdők, épített örökségek, értékeket és elődeik tudását megőrző, vendégszerető emberek várják a biciklitúrázókat.

A táborokban a bicikliket, illetve minden ehhez kapcsolódó felszerelést (sisak, lámpa, pumpa, stb) a szervezők biztosítják, de igény szerint saját felszerelést is hozhatnak a résztvevők. Az útvonalon lesznek kisebb-nagyobb leküzdendő emelkedők, de a napi távok és az útvonal úgy lett kialakítva, hogy átlagos fizikummal és kis bringás gyakorlattal 5. osztálytól teljesíthető, élvezhető legyen.

Ezúttal kifejezetten olyanokat várunk, akik szeretnek mozogni,  pozitív kihívásként élik meg a fizikai akadályokat, és bringáztak már legalább 20 kilométert egyszerre. A nomád stílus kihívásaitól viszont kevésbé kell tartani, hiszen helyi szálláshelyeken vagy hangulatos jurtasátrakban, vizesblokkokkal és melegvizes fürdési lehetőséggel szállásoljuk el a résztvevőket.

Délutánonként játékok, közösségépítő feladatok, vagy szabadon választható vendégelőadások és foglalkozások várnak a táborozókra, amik segítségével még jobban elmerülhetnek egy-egy témában. Hogy csak pár programot említsünk: lehet számháború, kreativitást fejlesztő kézműves foglalkozások, fürdőzés,  tájfutás, barlangászat… A tábor napjait közös, adott esetben tábortűz körüli beszélgetéssel, és az aznapi élmények felelevenítésével zárjuk.

 

Ilyen élményekkel tértek haza korábbi táborozóink…

„Sziasztok kedves Lányok és Fiúk! Nagyon köszönöm a sok-sok munkát, amit a tábor szervezésébe és lebonyolításába fektettek. A gyermekem tavalyi élményei kifogyhatatlanok :)!! Hálás vagyok nektek, hogy vagytok.”
„Nemrégiben beszélgettünk, kinek mikor volt élete legjobb időszaka, mikor érezte magát legjobban… A fiam két rövid időszakot említett, amikor a legjobban érezte magát, a TERMIK Tábor volt az egyik.”
„Nagyon szeretem a tábort, mert mesés tájakon kirándulhatok, madarakat figyelhetek meg, fürödhetek a jéghideg patakban, énekelhetek a tűz mellett a többiekkel. A nyaramat nem is tudom elképzelni TERMIK nélkül :)!”
„Városi lányként egy csodálatos és teljesen új lehetőséget kaptam ettől a tábortól a természet megismerésére. Amikor tavaly először mentem, azt kérdeztem, hogy mi értelme van 10 napot nomád módra, sátrakban tölteni. Azután persze rájöttem, hogy a kérdés volt értelmetlen, nem pedig az a 10 nap!”

Kik vagyunk?

Lelkes fiatalok és fiatalos felnőttek, akik a szabadidejüket szívesen töltik természetjárással, környezeti és társadalmi ügyek tanulmányozásával vagy éppen megoldásával, és tudásunkat szívesen használjuk a következő generációk nevelésére, fejlődésük elősegítésére. Éppen ezért hoztuk létre 2008-ban a Magonc Alapítványt, ami idén tíz éve foglalkozik környezeti neveléssel. Az elmúlt évtizedben 140-150 fős nomád TERMIK Táboraink során ismertettük meg gyerekekkel hazánk jellegzetes tájait. Ezt a hagyományt visszük tovább, egy egyedi hangulatú és más típusú kihívásokat, élményeket adó bringás vándortáborunkban.

Szokás szerint nonprofit az esemény, és az előkészítés és lebonyolítás folyamán közreműködő személyek munkájukért a tábori büdzséből nem részesülnek semmilyen juttatásban. A mindenkori „részvételi díjat” ennek megfelelően állapítjuk meg; tehát ez valójában nem más, mint hozzájárulás a gyermekek utazásához, étkezéséhez és a közös tábori felszereléshez.

 

Hogyan tovább?

t
Ha felkeltette érdeklődésed táborunk, a honlapon bővebb információt találsz – többek között – a tábor menetéről, a programokról és a vándortábor jelleg részleteiről is is.
w

Ha nem találsz kérdésedre választ a honlapon, kérjük keress minket a jobb oldalon látható központi elérhetőségeinken, vagy írj a Facebook-oldalunkra.

Ha pedig meggyőztünk, akkor jelentkezzetek most: