gils project header

Alapítványunk – Európai Uniós forrásból – nemzetközi tábort rendez 14-18 éves fiataloknak 2014. szeptember 22. és október 1. között. A támogatásnak köszönhetően 10-10 olasz, román és magyar fiatal teljesen ingyenesen vehet részt a programon. 

Szeretnél nemzetközi közösségben 10 napot izgalmas játékokkal, érdekes információkkal, felejthetetlen élményekkel eltölteni és közben nyelvet is tanulni? Szeretnél a részvételedért Európa-szerte elismert YouthPass tanúsítványt is kapni? Mindezt ingyen?

TARTS VELÜNK!

A tábor Gödöllőn és környékén valósul meg, a szállás a Szentjakabi Vadászház Panzióban lesz 3-8 férőhelyes, fürdőszobás szobákban. A szálláson nagysebességű WiFi kapcsolat, terasz, étkező, közösségi terem, és nagy kert áll rendelkezésre (további infó itt). 

Az ifjúsági csere projektek jellemzőihez igazodva a program játékos, baráti hangulatú lesz. Egymás kulturájának felfedezése, barátságok köttetése és a környék látványosságainak megtekintése legalább olyan fontos, mint a “szakmai programok” és célkitűzések. A tábor során többek között sétahajózhatsz a Dunán, ellátogathatsz Parlamentbe, a Gödöllői Királyi Kastélyba, az egri vagy a visegrádi várba, kenuzhatsz a Tisza-tavon, fürödhetsz Egerszalókon vagy épp a Rudasban. 

A programokon a kulturális és természeti értékek mellett megismerkedünk a környékbeli állatokkal, növényekkel, élőhelyekkel és az ember természetet alakító tevékenységével is. Emellett szót ejtünk a Földet és/vagy az embereket fenyegető környezeti kérdésekről (kiemelten: csökkenő biológiai sokszínűség, víz mint szűkös erőforrás), illetve az ezekre adható helyi megoldási lehetőségekről. 

Az EU-s támogatásnak köszönhetően az alábbiakat a Magonc Alapítvány ingyenesen biztosítja a résztvevőknek:

  • Szállás és napi háromszori étkezés a tábor teljes ideje alatt
  • Utazási költség a tábor ideje alatt megvalósuló programokra
  • Programokon való részvétel, belépőjegyek, tárlatvezetések

A résztvevőknek tehát kizárólag a helyszínre való eljutás költségeiről, valamint esetleg egyéni igények szerint zsebpénzről kell gondoskodniuk. Szociális alapon a helyszínre jutás költségeihez is hozzá tudunk járulni korlátozott mértékben.

A részvétel “feltételei”, kiválasztás menete:

  • A program munkanyelve angol lesz, ezért a jelentkezőknek rendelkezniük kell bizonyos alap angol nyelvtudással (egyáltalán nem feltétel semmilyen nyelvvizsga, csupán alapvető kommunikációs készség és hajlandóság :))
  • A levél végén elérhető jelentkezési űrlap kitöltése 2014. augusztus 19-ig.
  • A beérkezett jelentkezések alapján 10 résztvevő kerül kiválasztásra 2014. augusztus 22.-ig.
  • A kiválasztott résztvevőknek előzetesen fel kell készülniük, és a tábor során egy “kulturális estet” kell tartaniuk Magyarországról a külföldi résztvevők számára (jellemző népszokások, ételek, stb)

Olvasd el a programtervet – ha igazán éreklődő vagy, a részletes leírást – és ha tetszik a dolog, ne habozz, jelentkezz!

Programterv

Jelentkezési lap

Részletes leírás

Ha bármilyen további kérdésetek lenne, forduljatok hozzánk bizalommal az [email protected] e-mail címen vagy a +36-20-469-0512-es telefonszámon.