termik20131226

A Magonc Alapítvány önkéntes csapata 2014-ben immár hetedik alkalommal rendezi meg országos, 10-14 éves gyermekeknek szóló nomád táborát, a TERMIK Tábort – tarts velünk Te is! 10 felejthetetlen napra várjuk a táborozókat egy csörgedező patakokkal határolt tisztásra, a Keleti-Bakonyba!

Bemutatkozás A tábor menete Jelentkezés

Célunk egy olyan program megvalósítása, ahol a táborozó gyermekek és a szervezők együttesen ismerhetik meg a táborhely környékének élővilágát, a helyi népszokásokat és mesterségeket, elsajátítják a tájékozódási ismereteket, valamint megtanulják hosszú távon is fenntartható módon hasznosítani a természeti adottságokat és erőforrásokat. Eközben pedig egy jól működő, összetartó, szociális közösséget alakítanak ki; barátokká válnak.

A táborban a résztvevők 12 fős „családokba” lesznek beosztva, ezek a családok (természetesen egy családfővel kiegészítve) járják végig délelőttönként forgószínpadszerűen a különböző programokat. Itt a gyermekek minden nap más és más kalandos, élményszerű, de ugyanakkor szakmai ismereteket is nyújtó foglalkozásokon vehetnek részt. A foglalkozások során a résztvevők testközelből ismerkedhetnek meg a tábort körülvevő élőlényekkel és egyéb természeti, kulturális kincsekkel.

A délután során kötetlenebb, de a délelőttiekhez hasonlóan színes és változatos elfoglaltságok várnak a táborozókra: a közösség összekovácsolódását segítő csapatépítő programok, játékos vetélkedők, vagy akár a teljes tábor népét bevonó nagy csapatjátékok. Napnyugtakor közös, tábortűz körüli énekléssel, mesehallgatással és színdarabbal zárjuk a tábor napjait.

Mivel minden szervező önkéntesen, azaz díjazás nélkül végzi munkáját, táborunkban nincs klasszikus értelemben vett „részvételi díj”. A 10 napos tábor során az étkezéshez, utazáshoz, közös felszereléshez való hozzájárulás 2014-ben legalább 29 500 Ft.

Időpont: 2014. július 14-23.
Helyszín: Bakonynána, Vadalmás-rét
Jelentkezési határidő: általános jelentkezés: 2014. március 31. Pótjelentkezés: 2014. május 1. (maximum 10 fő!)
Korosztály: 10-14 év (egyéb esetben külön egyeztetés szükséges!)
Részvételi hozzájárulás: 29 500 Ft (utazással együtt)
Szállás: szabad ég alatt, saját sátrakban
Utazás: közösen Budapestről, különbusszal

A táborról és a napi programokról részletes tájékoztatás, valamint online jelentkezési lehetőség található megújult honlapunkon:
www.termiktabor.hu

További információ, jelentkezési tudnivalók:
E-mail: [email protected]
Posta: 2111 Szada, Árpád u. 30.
Telefon: +36-20-469-0512 (Magonc Alapítvány)