A Táborvezetőség megnyitja a meetingetAz év eleji meetingek általában az „alap” dolgokat, legfontosabb megbeszélnivalókat, közösségépítést foglalják magukba. Ilyenkor összegyűlik az egész szervezői-segítői csapat a Művészetek Háza Gödöllő által biztosított nyugodt teremben, ahol kényelmesen el is férünk…

 

 

2012-ben, az ötödik TERMIK Tábor évében indítottuk útjára tábori blogunkat, melynek segítségével mindig egy-egy középiskolás segítőnk mutatja be a tábor létrejöttét, előkészítését.

2012. január 28-án ismét összegyűltünk, hogy megbeszéljük a 2012-es TERMIK Tábor szervezésével kapcsolatos tudnivalókat. A meetinget Balázs és Marci vezette (ki más? :)), a mellettük álló kivetítő segítségével mindenki nyomon követhette az aktuális, megbeszélendő témákat.

Mint mindig, először egy „bemelegítő” játékkal kezdtük a meetinget, amivel egy kicsit újra összerázódtunk. A játék lényege az volt, hogy egy nagyobb téren szétszóródva feláll minden segítő és szervező, és választ magának két személyt (csak fejben, tehát „titok”, hogy kiket), akiktől adott távolságra helyezkedik el. Ebben az össze-vissza rendszerben a játékvezető egy konkrét embert áthelyez, és a többieknek az a feladatuk, hogy tartsák a saját kiválasztott embereikhez való távolságukat. Mivel jó esetben mindenki választott és mindenkit választottak, ez eleinte hatalmas keringéshez, keresztbe-kasul járkáláshoz vezet (tehát mindenki mozog, csak az ererdetileg elmozdított játékos nem), de idővel újra kialakul egy stabil rend, amiben mindenki az eredeti távolságoknak megfelelően helyezkledik el, csak éppen máshol.

Ez a játék azt modellezi, hogy az ökoszisztéma egy apró láncszemének megváltoztatása milyen szövevényes kapcsolatokat bolygat meg, és a környezet teljes átalakulásához is vezethet. Persze azt is jól mutatja, hogy kik a legnépszerűbb szervezők és segítők, kiket választanak sokan :).

Összeállnak a tábori dalok és a kíséret...Utána elénekeltük azokat a dalokat, amelyek az idei daloskönyvben újdonságként fognak szerepelni. Réka gitáron, Betti pedig hegedűn kísért minket.

Átbeszéltük, hogy kik azok a segítők és szervezők, akik nem vesznek rész a következő táborban; illetve üdvözöltük az újakat. Igen, bármilyen meglepő, idén is lesznek olyan lelkes új aktivisták a csapatban, akik időt és energiát nem kímélve nyáron – természetesen önkéntes alapon – két hétig a TERMIK szolgálatába állnak :)! A következő táborban nem Técsi Zoli fogja tartani a madarásztot, hanem Kovács Sándor, akiről többet a honlap Szervezők menüpontjában olvashatsz.

Új segítőként csatlakozott a szervezőkhöz Harangi Anna – a betyárkodás program segítője, Ujváry Berta családfő-segítő, Pálosi-Szabó Hanga DSK-s, Nagy Ábris a konyhás csapat táplálkozástan-segítője, illetve a segítők csapatának régi-új tagjaként Kotormán Ábel táborvezető-segítő.

Átrágtuk magunkat néhány kevésbé izgalmas szervezési feladaton, mint pl: szállítás, beszerzés, táborhely (nagyon szép helyen lesz!) és az utazás. Szó esett még a délutáni és egyéb kiegészítő programokról, de azért ne lőjünk le ilyen sok mindent hónapokkal a tábor előtt, szóval ennek a napirendi pontnak a tartalma maradjon egyelőre meglepetés :)…

Ünnepi meeting 2011-ben, az SzMSz elfogadásakorMajd az idei tábor egyedi újításaira tértünk át, több ötlet is érkezett a szervezőcsapattól: pl. üzenőfal kialakítása a táborozóknak, hogy felírhassák rá jó és rossz tapasztalataikat, élményeiket a táborral kapcsolatban.

Elindítottuk a szervezést az idei mese írásával kapcsolatban is. Reméljük, ez is sikerrel fog járni, és az idei mese is legalább olyan jó és élvezhető lesz a gyerekek számára, mint az elmúlt 4 tábor alatt volt.

A végén megbeszéltük, hogy ki hova tud plakátokat kitenni, illetve sokan vittek szórólapokat is, amelyeket azóta is lelkesen osztogatunk :). Mindenki megerőltette magát, és elég sok helyet sikerült összeszedi, ahol plakátokon-szórólapokon keresztül tudunk nagyobb ismeretségre szert tenni. Persze ezt majd az mutatja, hogy hány jelentkezőnk lesz az idei táborra, és kell-e majd júniusban még gyerekeket toborozni! Ilyen persze nem szokott lenni, szóval érdemes minél hamarabb jelentkezni, mert az eddigi jelek szerint gyorsan meglesz az a 70 szerencsés táborozó, aki majd velünk tart a Börzsönybe!

Írta: Ujváry Berta és Ujlaky Janka