01Már hidegbe fordult az idő, a madarak nagy része elszállt Afrikába, a többi még halkan csipogott, huhogott, sípolt, búgott és kapirgálta a hóval takart földet egy kis elemózsia után kutatva…

Ez nem a mi történetünk kezdete, de akár az is lehetne, hiszen a mai is egy hideg téli nap, amikor a TERMIK Tábor szervezői lelkesen készülnek a következő évi táborra…

2012-ben, az ötödik TERMIK Tábor évében indítottuk útjára tábori blogunkat, melynek segítségével mindig egy-egy középiskolás segítőnk mutatja be a tábor létrejöttét, előkészítését.

De mi is a TERMIK Tábor? Egy nomád tábor, amely idén immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre. Akik voltak valamelyik régebbi táborban, azok tudják, hogy ez egy remek alkalom arra, hogy a meleg nyári hónapokban kimozduljunk a fülledt és mocskos városból, és 10 napra elmenjünk táborozni nomád körülmények között.

Első alkalommal féltucatnyi 16 éves diák rendezte meg a tábort, amely már akkor is nagy sikert aratott. A szervezők nem álltak meg az első tábor után, és elszántan folytatták a szervezést, így a TERMIK Tábor üstökösként robbant be a nomád táborok világába. Az időközben felnőtt szervezőkön kívül, jelenleg egy csapatnyi középiskolás is segít a tábor lebonyolításában… Ennyit a táborról dióhéjban.

Hogy miről is szól ez a blog? A tavalyi év végén merült fel a szervezőkben az az ötlet, hogy jó lenne, ha a volt és leendő táborozók az interneten figyelemmel kísérhetnék a következő tábor szervezésének alakulását. Ezért a lelkes középiskolás segítők mind elvállaltak egy-egy szervezési folyamatokkal kapcsolatos témát, melyekről itt a blogon írni fogunk. Sok-sok érdekesebbnél érdekesebb téma adott, és ezekről a körülbelül 10 naponta frissülő kis beszámolókban olvashattok itt a www.termiktabor.hu-n, a tábori blogon.

A szervező- és segítőgárda jeles tagjai, a fagyos november első felében ellátogattak a Börzsöny egyik eldugott, ám annál hangulatosabb vidékére, hogy megszemléljék, alkalmas lenne-e táborhelynek. A terepszemlézők nagy része a hideg ellenére is a Várbükk alatt található réten sátrazott, hogy minél több időt tölthessenek a vidék bejárásával. A tisztás a legfőbb elvárásoknak megfelelt, így például: a közelben számos látványosság megtalálható, az élővilág gazdag, a környezet szép, és alkalmas sátrazásra és túrázásra egyaránt, a tábor mellett egy patak csordogál, illetve a rét környékén elhelyezhetőek a tábori objektumok. A terepszemle jó hangulatú és eredményes, a döntés pedig pozitív volt, így jövőre Ti is ellátogathattok erre a gyönyörű helyre :)!

A terepszemlén kívül természetesen egyéb szervezési munkák is folytak. Talán a legjelentősebb közülük internetes megjelenésünk frissítése-átdolgozása volt, de ezekről nem is írok többet, hiszen 10 nap múlva, egy következő bejegyzésben a honlap és a facebook-oldal kulisszatitkairól olvashattok majd.

Írta: Mezei Márton (Arvensis)

01